Korenfestival  25 mei 2024

Het 8e korenfestival "BeKOORlijk Abcoude" was weer een succes

De vreugde spatte ervan af!

Het korenfestival "BeKOORlijk Abcoude" waar iedere twee jaar vele koren uit de hele regio op af komen, was weer een groot succes. Maar liefst 19 koren lieten hun stem horen en dat deden ze met verve. Vier koren uit Abcoude, vier koren met 'roots' in Abcoude, twee koren uit de gemeente De Ronde Venen, waaronder het jubilerende kinderkoor Ismaël, en de andere negen koren uit de wijde omgeving. Het publiek heeft genoten!

Hier werd maar eens weer bewezen hoe fijn het is om met elkaar te zingen over van alles en nog wat, over liefde en verlies, over oorlog en vrede, over vreugde en verdriet. Alles kwam aan de orde!

Trijntje Oosterhuis, die het festival opende, speelde in op de jonge leeftijd van het eerste koor met haar lied Als ik je laat gaan en liet iedereen meezingen waardoor de toon gelijk gezet was: Het publiek liep in en uit, maar was steeds eensgezind in haar spontaniteit en betrokkenheid met wat er op het podium gezongen werd.

Het Creatoonkoor, dat in 2008 dit korenfestival startte, vierde haar 40 jarig lustrum met een heel stel gouwe ouden, nu onder leiding van de nieuwe dirigent Sadhu Bolland, het nieuwe en jonge vrouwenkoor Ablaze uit Abcoude olv Leonoor van Piggelen liet het publiek bepaald niet onberoerd en De Muze van Marjolein Macrander zette de zaal op zijn kop! Om niet te spreken van alle andere koren die op bijval en soms bis-geroep konden rekenen.

Het weer was deze keer wat grillig en zorgde in de middag voor natte jassen en paraplu's, maar dat kon de pret niet drukken. Het gonsde in het dorp, in bekoorlijk Abcoude! Over twee jaar komen we weer terug!


met dank aan Boutique des Fleures voor de prachtige boeketten

                            Foto galerij van verschillende optredende koren

Met dank aan Abbey voor de goed verzorgde catering